Magické jazero Grüner See, Graz, tiesňavy, vodopády a unikátna knižnica

Destinácia: Rakúsko, Štajersko
Kód zájazdu: 1352691
Cena od: 319 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.06.2025 3 dni First Minute 319 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte s nami neskutočný prírodný jav, smaragdové jazero Grüner See. Jedná sa o jazero s kryštálovo zelenou vodou, ktorého hladina sa výrazne mení podľa ročného obdobia. Zavedieme vás do najväčšej kláštornej knižnici na svete, vyberiete sa spoznať jednu z najkrajších roklín Rakúska -  Wasserlochklamm a údolie Mendlingtal a nevynecháte ani druhé najväčšie mesto Rakúska - pôžitkársky Graz so známou hodinovou vežou.

Program:
1.deň:
v ranných hodinách odchod zo Slovenska. Prvou zastávkou bude najelegantnejší kláštor v Rakúsku – kláštor Admont, ktorý je svetovým unikátom, pretože ukrýva neskutočne krásnu kláštornú knižnicu, ktorá je najväčšia kláštorná knižnica na svete. Je v nej vystavených 70 000 zväzkov z celkových 200 000.
V popoludňajších hodinách navštívite skutočne magické miesto a tým je rakúske jazero Grüner See, ktoré má krištáľovo zelenú farbu a jeho hladina sa mení výrazne podľa ročného obdobia.
V lete nájdete menšie jazierko s lavičkami, ale na jar si na lavičky ani nesadnete, lebo sú zaplavené. Grüner See je vsadené do prekrásneho prostredia a obklopené horami, ktoré dosahujú výšku od 1500 do 2000 metrov. Vo večerných hodinách odchod na hotel.

2.deň:
po raňajkách sa vyberiete do nádherného údolia Mendlingtal. Prejdete po drevených cestičkách, drevenými mostíkmi ponad rieku, cez priesmyky, romantickými zákutiami pri priezračne čistom jazere plnom rýb a budete môcť nazrieť do dreveného vodného mlyna. Pozriete si pekáreň chleba, pílu, kováčsky dom a drevenú priehradu.
Nachádza sa tu dokonca jediné dodnes fungujúce zariadenie na splavovanie dreva v Európe.
Neskôr sa vyberiete do jednej z najkrajších roklín Rakúska Wasserlochklamm, ktorá sa nachádza nad priezračnou riekou Salsa. Roklinu spájajú skalné útesy, úzke kaňony, drevené lávky a hučiace vodopády, pričom jeden z nich má až 22 metrov.
Jedna z najznámejších a najkrajších tiesňav Rakúska bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom. V podvečerných hodinách návrat na hotel.

3.deň:
po raňajkách navštívite zámok Eggenberg, ktorý bol výkladnou skriňou moci a bohatstva rodu, ktorý pre ďalšie generácie zanechal skutočne nádherný kúsok histórie.
Nachádza sa tu až 24 rezprezentačných sál. Najkrajšia z nich je bezpochyby planetárna miestnosť vyzdobená bielym štukom a barokovými freskami. Na freskách je zobrazených sedem planét, štyri živly a 12 znamení zverokruhu. Do nich sa autorovi podarilo prepašovať tváre zástupcov rodiny Eggenberg, ktorí sa takto stali súčasťou majstrovského diela. V minulosti táto miestnosť slúžila na prijímanie hostí.
Súčasťou návštevy zámku Eggenber je aj starobylá záhrada ruží. Zasadili sa začiatkom 19. storočia a odvtedy sa ich podarilo uchovať ako na jednom z mála miest na svete. Okolo zámku nájdete rozsiahly park, ktorý je rozdelený do niekoľkých častí.
Neskôr zamierite do historického centra Grazu, ktoré je druhé najväčšie mesto Rakúska. Okamžite si vás získa svojou očarujúcou atmosférou, krásnymi pamiatkami a štajerskými špecialitami, ktoré vás budú lákať na každom kroku, či už to budú rozličné domáce tekvicové produkty alebo kvalitné vína.
To, že má Graz najkrajšie, najväčšie a najkompaktnejšie historické centrum v celej strednej Európe, je známe široko – ďaleko a pri prehliadke mesta sa o tom sami presvedčíte. Každá ulička ukrýva krásnu pamiatku. Obdivovať budete môcť Dóm, Mauzóleum, hlavné námestie s krásnou fontánou, radnicu, hradný areál s dvojitým schodiskom alebo starú drevenú vyrezávanú pekáreň, na ktorej výrobkoch si pochutnávajú ľudia dodnes.
Prechádzkou po Grazi narazíte aj na zvonkohru, ktorá je dodnes miestnou atrakciou, pretože si ju dal zostrojiť výrobca liehovín Gottfried Maurer, aby prilákal do svojho podniku čo najviac návštevníkov. Vyberiete sa na 120 m vysoký Schlossberg, na ktorom sa nachádza vysoká hodinová veža.
Odtiaľ sa vám otvorí prekrásny výhľad na celé mesto a okolie. Zaujímavosťou je i umelý ostrov na rieke Mur – Murinsel. Graz je známy aj ako mesto študentov, keďže tu na 6 univerzitách študuje viac ako 50 tisíc študentov z rôznych kútov sveta.
V Grazi - "v zelenom srdci Štajerska", ako sa toto mesto nazýva, sa mieša rakúska dokonalosť s južanským šarmom, čo dodáva mestu jedinečnú atmosféru, ktorú by bola škoda nezažiť a nespoznať toto krásne a zaujímavé mesto. V podvečerných hodinách odchod na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3 * hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € / osoba / noc
obojsmerná miestenka 7 € /  osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
prípadná pobytová taxa 2 €  /osoba/noc
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz),
Sereď 9 € (garantovaný zvoz),
Trnava 9 € (garantovaný zvoz),
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
údolie Mendlingtal  - 8,50 € / osoba
tiesňava Wasserlochklamm - cca 7,50 € / osoba
kláštorná knižnica Admont - 15,50 € / osoba
zámok Eggenberg - cca 15,00 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.
Generované systémom ProfiTour