Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore

Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd Miláno s výletom k jazeru Lago Maggiore, poznávací zájazd
Destinácia: Taliansko, Lombardia (Miláno)
Kód zájazdu: 1353055
Cena od: 831,43 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

10.05.2025 4 dni First Minute 831,43 € +0 € odlet: Viedeň letecká
20.09.2025 4 dni First Minute 831,43 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Poznávacím znamením Milána boli odjakživa impozantná katedrála na Piazza Duomo, slávne divadlo La Scala, či elegantné nákupné centrum Viktora Emanuela. Nedávno k nim pribudla aj supermoderná štvrť Porta Nuova s mrakodrapmi, ktoré patria k najkrajším na svete. Neďaleké Lago Maggiore zas ohúri krásnou prírodou so subtropickou vegetáciou a magickým ostrovom Isola Bella. 

Program:
1. deň:
Odlet do Mekky talianskeho dizajnu, Milána. Pozrieme si piaty najväčší kostol sveta, impozantnú Katedrálu na Piazza Duomo, ktorej strecha ponúka možnosť pokochať sa pohľadom na mesto z vtáčej perspektívy. Spoznáme aj kráľovský palác, Palazzo dei Giureconsulti, Palazzo della Regioneči mestskú radnicu. Putovanie po Miláne nás zavedie aj k najväčšiemu a poprednému divadlu La Scala. Bolo založené z vôle vládkyne Márie Terézie po zbúraní vojvodského divadla v roku 1776. Súčasťou budovy je tiež Divadelné múzeum malieb, sôch a kostýmov viažucich sa k histórii divadla. Milovníci umenia budú môcť navštíviť obrazáreň Pinacoteca di Breras umeleckými dielami naprieč šiestimi storočiami.

2. deň:
Deň začneme návštevou fascinujúceho kostola s pozoruhodnou históriou, Santa Maria delle Grazie. Práve tu sa nachádza obdivovaná freska z konca15. storočia s názvom Posledná večera od svetoznámeho umelca Leonarda da Vinci (fakultatívne). Od historických artefaktov sa presunieme do „mesta budúcnosti“. Aspoň tak je označovaná avantgardná, supermoderná milánska štvrť Porta Nuova s mrakodrapmi Unicredit Tower (najvyšší v Taliansku)alebo Vertical Forrest, patriaci zase k najkrajším mrakodrapom sveta. Zvyšok dňa dopraje voľno na nákupy či posedenie pri výbornom talianskom esprese.

3. deň:
Po raňajkách sa vyberieme na výlet k druhému najväčšiemu talianskemu jazeru Lago Maggiore, ktorého krása kedysi uchvátila aj Napoleona. Tu sa môžeme kochať krásnou prírodou so subtropickou vegetáciou, ako aj výhľadmi na zasnežené vrcholky Álp. Skutočným klenotom oblasti sú Boromejské ostrovy s botanickými záhradami a elegantnými palácmi. Najmagickejším ostrovom je Isola Bella (Krásny ostrov), ktorého terasovitá baroková záhrada je majstrovským dielom talianskej záhradnej architektúry. Plavba po jazere (fakultatívne). Obohatení zážitkami zakončíme deň ochutnávkou talianskeho vína.

4. deň:
Posledný deň zakončíme raňajkami. Následne transfer na letisko a odlet do Viedne.

Ubytovanie:
3 x v hoteli 3*.

Stravovanie:
3 x raňajky.

Doprava:
Letecká, autokarová počas výletu.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko - hotel - letisko.  Výlet k jazeru Lago Maggiore. 3 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Ochutnávku vína.  Sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.
Generované systémom ProfiTour