Zámok Kunštát, psí cintorín, jaskyňa Blanických rytierov a rozhľadňa

Destinácia: Česká republika, Juhomoravský kraj (Brno), Kunštát
Kód zájazdu: 1353438
Cena od: 43 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

03.08.2025 1 deň First Minute 43 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
V ranných hodinách odchod zo Slovenska. Ako prvé navštívite jeden z najstarších zámkov na Morave, prejdete sa po parketách, ktoré sa považujú za najstaršie na južnej Morave a nevynecháte ani unikátny psí cintorín. Sprievodca na zámku vás prevedie reprezentačnými priestormi, ktoré vás zoznámia s kultúrou a bývaním posledných šľachtických majiteľov. Uvidíte rytiersku sálu, knižnicu, rodinnú galériu, pánsky salón a iné. Absencia novodobých úprav dodáva vnútorným priestorom jedinečný a autentický výraz. Pri zámku nájdete zámockú oboru, park a taktiež spomínaný psí cintorín, kde najstarší hrob patrí jazvečíkovi Luxovi z roku 1890. Neskôr navštívite jaskyňu a to nie hocijakú, ale bájnu Jaskyňu Blanických rytierov inšpirovanú českou históriou. V jaskyni bolo v pieskovcových skalách vytvorených 17 sôch Blanických rytierov, vrátane sochy svätého Václava a troch legionárov. Najväčší rytieri merajú viac ako 3 metre. Povesť hovorí, že ak bude český národ v najväčšej tiesni, rytieri sa prebudia z hlbokého spánku a vyrazia proti nepriateľom, porazia ho a v Čechách nastane pokoj a mier. Autorom sôch bol veľmi talentovaný Stanislav Rolínek, ktorý sa žiaľ dokončenia všetkých sôch nedožil, nakoľko zomrel v mladom veku na tuberkulózu. Okolie jaskyne tvorí park a kto bude mať záujem,  môže vyjsť po kopci s názvom Milenka na Burianovu rozhľadňu, z ktorej uvidíte široké okolie. Odchod na Slovensko v popoludňajších hodinách. Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba  ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky: 
Nitra - 6 € (garantovaný zvoz)
Sereď  - 6 € (garantovaný zvoz)
Trnava - 6 € (garantovaný zvoz)
Bratislava - 0 €
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
zámok Kunštát - 180 KČ / dospelá osoba, 140 KČ / seniori nad 65 rokov
jaskyňa Blanických rytierov - 140 KČ / dospelá osoba, 100 KČ / seniori nad 65 rokov
rozhľadňa - 20 KČ / jednotné vstupné
odporúčame zameniť si peniaze na české koruny !!!
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kunštát

Generované systémom ProfiTour