Zámok Lysice s kolonádou a jaskyňa Balcarka s bohatou výzdobou

Destinácia: Česká republika, Juhomoravský kraj (Brno), Lysice
Kód zájazdu: 1353439
Cena od: 42 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.09.2025 1 deň First Minute 42 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Užite si krásny jednodňový zájazd  do Čiech, kde navštívite klenot Moravy - zámok v Lysiciach so zaujímavou kolonádou a bohato zdobenú jaskyňui Balcarku, ktorá patrí k najmalebnejším jaskyniam Moravského krasu.

Program:
Prvou zastávkou bude zámok v Lysiciach so skvostnými bohato zariadenými interiérmi. Zámok Lysice je jediný zámok v Čechách, ktorý má v zámockej záhrade kolonádu s krytou pergolou ako dokonalú ojedinelú záhradnú architektúru. Na zámku sa natáčalo nemalé množstvo seriálov, filmov a rozprávok. Spomenieme napríklad Noc na zámku alebo rozprávka O pokladoch. Interiéry vám priblížia životný štýl moravských grófov. Pri prehliadke uvidíte reprezentačné priestory, knižnicu Marie von Ebner Eschenbach, veľký salón, dámske apartmány, orientálny salón, zbrojnicu Erwina Dubského. Súčasťou ojedinelej terasovitej záhrady je aj oranžéria. Individuálne voľno v areáli zámku. Neskôr navštívite jednu z najmalebnejších jaskýň Moravského krasu – Balcarku, ktorá je známa vďaka bohatej kvapľovej výzdobe. Veľký dóm jaskyne je osvetlený LED diódami vytvárajúcimi zvláštne svetelné efekty, ktoré sú doplnené o hudobný sprievod.  Hlavnú časť prehliadkovej trasy tvoria dve rotundy s farebnými sinitrovými kaskádami a bohatovu kvapľovou výzdobou stropov. Veľký dóm s dĺžkou takmer 70 m predstavuje druhý najväčší sprístupnený podzemný priestor Moravského krasu. Približne o 17:00 hod. odchod na Slovensko.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné Zámok Lysice - 200 KČ / dospelá osoba, 160 KČ / mládež do 18 rokov a seniori nad 65 rokov, deti do 6 rokov zadarmo
vstupné jaskyňa Balcarka - 150 KČ / dospelá osoba, 120 KČ / mládež a seniori nad 65 rokov
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Lysice

Generované systémom ProfiTour