Umbria let

, letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Orvieto , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Assisi , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Marmore , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Assisi , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Assisi , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Marmore , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Assisi , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Perugia , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Civita di Bagnoregio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Perugia , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Civita di Bagnoregio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Orvieto , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Gubbio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Perugia , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Civita di Bagnoregio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Civita di Bagnoregio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Civita di Bagnoregio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Lago Trasimeno , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Civita di Bagnoregio , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Tivoli , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Tivoli , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Bomarzo , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Viterbo , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Castel Gandolfo , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Castel Gandolfo , letecký poznávací zájazd, Tajomstvá Umbrie a Lazia, Castel Gandolfo
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1353895
Cena od: 961,35 €
Príplatky od: 240 €

Výber termínu

02.05.2025 5 dní First Minute 961,35 € +240 € odlet: Viedeň letecká
29.08.2025 5 dní First Minute 961,35 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Nahliadnite do menej známych miest v srdci Talianska. Nechajte sa zlákať čarokrásnymi historickými mestečkami, ale aj prírodnými scenériami pri jazerách a vodopádoch. Umbria a Lazio vám radi odhalia svoje tajomstvá.


Typ stravy:
raňajky

Doprava:
letecká

V cene je zahrnuté:
4x ubytovanie s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Rím - Viedeň, 1x príručná batožina 8 kg/os., 1x podpalubná batožina 23 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 240 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 80 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 155 EUR/4 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Program:

1. deň – odlet z Viedne do Ríma, presun do bývalého etruského mesta Viterbo , ktoré patrí medzi najzachovalejšie talianske stredoveké mestá a je známe aj svojimi termálnymi kúpeľmi. Prehliadka starého mesta s impozantným Palazzo dei Papi (Pápežský palác), ktorý bol v minulosti sídlom pápežského dvora, známeho najdlhším konkláve trvajúcim až 1005 dní. Presun ku katedrále San Lorenzo, ktorá je známa svojou krásnou fasádou a bohatou vnútornou výzdobou. Pokračovanie do Bomarza a jeho slávneho Parku príšer, plného sôch obrovských zvierat a mytologických bytostí v nadživotných veľkostiach, ktoré sú jedinečnou ukážkou renesančného umenia. Ubytovanie, nocľah.

2. deň – raňajky, presun do mestečka Civita di Bagnoregio, prezývaného „mestom, ktoré zomiera“. Predurčuje ho k tomu poloha na vrchole kopca s nestabilným podložím, vďaka čomu mestu hrozí erózia a zánik. S okolím ho spája jediný 366 m dlhý most pre peších, príležitostne otvorený pre domácich na bicykloch a motocykloch. Transfer do historického mesta Orvieto s dominantným románsko-gotickým Dómom, ktorý je vraj najkrajší v celom Taliansku. Presun k regionálnemu parku a jazeru Lago Trasimeno, ktoré lemujú pekné kúpeľné mestečká. Uprostred jazera sa nachádzajú tri ostrovčeky: Maggiore, Minore a Polvese. V prípade záujmu plavba na ostrov Isola Maggiore s kostolíkom Sant Michele Arcangelo. Návrat do hotela.

3. deň – raňajky, prehliadka historického mesta Perugia , ktoré patrilo medzi 12 hlavných miest etruskej civilizácie. Katedrála San Lorenzo, časť pôvodných etruských hradieb, Piazza IV. Novembre s unikátnou Fontana Maggiore z 13. st. od Giovanniho Pisana a ďalších. Presun do mesta Gubbio , s ktorým sa spája legenda o vlkovi, ktorého v 14. storočí skrotil sám František z Assisi a zachránil obyvateľov mesta.  Prehliadka historického jadra, Piazza Grande s mohutným gotickým palácom Palazzo dei Consoli. Bazilika San Ubaldo, odkiaľ je nádherný výhľad na historickú časť mesta. Krátky presun do mestečka Assisi , rodiska sv. Františka, zakladateľa františkánskeho rádu, patróna zvierat a obchodníkov, prehliadka mesta a baziliky sv. Františka, v ktorej bol svätec po svojej smrti pochovaný. Návrat do hotela.

4. deň - raňajky, návšteva prírodného parku Marmore , prechádzka k najvyšším vodopádom vytvorených človekom s celkovou výškou 165 m. Vodopády boli vytvorené v 3. storočí p.n.l. Rimanmi presmerovaním jedného toku rieky do iného, s cieľom odvodniť rozsiahle močiare a zabrániť tak šíreniu chorôb. Odchod do Tivoli , ktoré je známe aj ako mesto nádherných víl. Medzi najkrajšie patrí Villa d'Este, ktorá je známa predovšetkým svojimi úžasnými záhradami plnými fontán a rôznych vodných prvkov. Ubytovanie a nocľah.

5. deň – raňajky, presun do Castel Gandolfo , ktoré je od roku 1626 letným sídlom pápežov. Toto malé mestečko sa nachádza nad jazerom Albani a ponúka krásne panoramatické výhľady. Atmosféru dotvárajú nádherné pápežské záhrady, ktoré sú pravou ukážkou talianskej záhradnej architektúry. Transfer na letisko, odlet do Viedne.

     

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Viterbo - Bomarzo - Civita di Bagnoregio - Orvieto - Lago Trasimeno - Perugia - Gubbio - Assisi - Marmore - Tivoli - Castel Gandolfo

Generované systémom ProfiTour